ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ!

October 11, 2016

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης προς απόδοση τιμής στα μέλη της εθνικής αποστολής της Ελλάδος στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016, ο κ. Γεώργιος Φουντουλάκης, Πρόεδρος της αποστολής των Παραολυμπιακών αγώνων παρενέβη και εξαπέλυσε πυρά κατά του Πρωθυπουργού μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Απευθυνόμενος προσωπικά στον κύριο Τσίπρα, δε δίστασε να τον κατηγορήσει δριμύτατα για την άθλια αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας μάλιστα ότι “κάθε περικοπή στα άτομα με αναπηρία είναι πιο βαριά απ’ότι στα άλλα άτομα”.

Ο κ. Φουντουλάκης μίλησε για τον τελευταίο νόμο που έκοψε τις επικουρικές συντάξεις, ισοπεδώνοντας τους παραπληγικούς ανθρώπους. Άτομα με 80% και πάνω αναπηρία οδηγήθηκαν σε περικοπές των 250 ευρώ με μια σύνταξη που άγγιζε τα 1.300 ευρώ. Επιπλέον, ο πρώην πρωταθλητής στην καλαθοσφαίρηση με αναπηρικό αμαξίδιο, εξέφρασε την αγανάκτηση του τόσο για το υπέρμετρο ύψος του ΕΝΦΙΑ, το οποίο ενω απευθύνεται στη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, μπορεί να καλυφθεί μόνο από άτομα με οικονομικές απολαβές άνω των 1.500 ευρώ, όσο και για την αναγκαστική χρηματική επιβάρυνση των αναπήρων προκειμένου να προμηθευτούν απαραίτητα φάρμακα στα οποία κάποτε είχαν πρόσβαση δωρεάν.

Ο κ. Φουντουλάκης εξέφρασε την επιθυμία του το κράτος να παρέχει την απαραίτητη προσοχή και αρωγή στα άτομα με αναπηρία, που αν τους είχε δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία από την κυβέρνηση, θα μπορούσαν αποτελέσουν τρανα παραδείγματα και να λειτουργησουν για το καλό αυτού του έθνους. Τεκμηριώνοντας αυτό, δε δίστασε να παραθέσει ότι ο ίδιος πολλές φορές έχει αιτηθεί να προσλαμβάνονται σε καίριες θέσεις των Υπουργείων, έστω αμισθί, άτομα με αναπηρία που αποτελούν λαμπρά μυαλά και στελεχώνουν τον κόσμο της νομικής, της ιατρικής και κάθε επιστήμης, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν εξαιρετικα τις εκάστοτε ανάγκες τους. Ζητώντας την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης τονισε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά τους ενώ ζήτησε να έχουν τα όσα δικαιούνται ως ομάδα ατόμων.

Η στάση και το θάρρος του Προέδρου τριών συλλόγων αποτελούν κάτι το αξιοθαύμαστο. Αυτό που είναι όμως πραγματικά λυπηρό εξετάζοντας το συμβάν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, είναι ότι, εν έτει 2016, ένας άνθρωπος είναι αναγκασμένος να διακδικήσει όχι απλώς το δικαίωμα του στη ζωή, αλλά το δικαίωμα του στην επιβίωση. Προεκλογικά ο κ. Α. Τσίπρας μίλησε για έννοιες όπως η ελπίδα και η αξιοπρέπεια, εγγυήθηκε προσωπικά πως η πρώτη έρχεται και η δεύτερη θα επανέλθει στο βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Τώρα βλέπουμε πως δεν αρκείται στη γενική εξόντωση του έθνους, αλλά θίγει και μια κοινότητα για την οποία είναι αδήριτη μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη μεταχείριση. Αυτό που κάνει το γεγονός να έχει μεγαλύτερη αξία είναι και το παρελθόν του πρώην πρωταθλητή με την εν λόγω πολιτική παράταξη. Το όνομα του, έχει συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2014 καθώς το τότε όραμα του νυν Πρωθυπουργού ενέπνεε τον κο Φουντουλάκη για μια ριζική, θετική αλλαγή. Φυσικά, ο ίδιος δεν διστάζει να το υπενθυμίσει – με τη δέουσα λεπτότητα – στον Αλέξη Τσίπρα.

Ποιό είναι λοιπόν το πλάνο κ. Τσίπρα; Στο βωμό του συμφέροντος δημιουργούμε έναν οικονομικό καιάδα και πετάμε μέσα ανθρώπους; Στις προεκλογικές του δηλώσεις εταζε “αξιοπρεπείς συντάξεις” και “κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,με αντικατάστασή του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας” ενώ στην πραγματικότητα, ο κος Φουντουλάκης αλλά και η προσωπική καθημερινότητα του καθενός, μας αποδεικνύουν το αντίθετο.Πόση ανθρωπιά να χωρέσει σε μια Κυβέρνηση που επωμίστηκε το όνομα της Αριστεράς και μετατράπηκε σε αδηφάγο κτήνος εξουσίας; Είναι πραγματικά λυπηρό να στιγματίζεται έτσι μια ιδεολογία, να προδίδεται ένα έθνος, να θίγεται μια τόσο σημαντική ομάδα όσο οι ΑΜΕΑ και να βυθίζεται σαν τρυπημένο καϊκι μια χώρα τέτοιας ιστορίας και τόσων προοπτικών ανάπτυξης.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και οι πολλές αναλύσεις κουράζουν. Ωστόσο, κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω μια δήλωση του Πρωθυπουργού για να ευθυμήσουμε λιγάκι και ύστερα να πάρουμε στα σοβαρά την καθημερινότητα που ζούμε, απαιτώντας την αλλαγή: «Ξέρουμε ότι κρινόμαστε με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια. Γι αυτό είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε αυτά που λέμε και σε αυτά που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

More about ΙΣΜΗΝΗ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου και φοιτά στο τμήμα Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, απολαμβάνει τις εποικοδομητικές συζητήσεις και αποτελεί το σπαστικό παιδί της παρέας που διορθώνει τα συντακτικά και γραμματικά λάθη των υπολοίπων. Από μικρή ηλικία είχε ως στόχο την αρθρογραφία καθώς πάντα τη γοήτευε η δύναμη της πένας.

2 Comments

Comments are closed.