Η ΧΙΛΑΡΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ

January 9, 2017

Η μεγάλη ηττημένη των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2016, Χίλαρι Κλίντον δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες, 8/1/2016 από τη στενή της συνεργάτιδα, Νίρα Τάντεν, πρόεδρο του κέντρου προβληματισμού Center for American Progress και σύμβουλο της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στην τελευταία της προεκλογική εκστρατεία. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η πρώην Πρώτη Κυρία “θα βρει τον τρόπο για να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η δέσμευσή της για όλη της την ζωή”.

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση της Χίλαρι Κλίντον να μη θέσει υποψηφιότητα ξανά, είναι ένα νέο πολύ ευχάριστο, που ταυτόχρονα προκαλεί το γέλιο. Γέλιο διότι αν αναλογιστεί κανείς πόσα σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία, μπορεί να βγάλει ένα συμπέρασμα για το ποια είναι τα αίτια της απομακρυνσής της. Πόσα ακόμη να αποκαλυφθούν; Μάλλον δεν έχουμε μάθει τα καλύτερα! Η φράση, ωστόσο, της Νίρα Τάντεν που διαβεβαιώνει την αφοσίωση της Χίλαρι Κλίντον, ναι της πολεμοχαρούς, βουτηγμένης στις απάτες Κλίντον, προκαλεί θυμηδία. Ας δούμε γιατί, ας θυμηθούμε τι μάθαμε για την 69χρονη ηττημένη -από έναν εξίσου τραγικό υποψήφιο των εκλογών- μέσα στο 2016:

  1. Ο άγνωστος γιός του Μπιλ Κλίντον.

Στα μέσα του καλοκαιριού γνωστοποιήθηκε ότι ο Μπιλ Κλίντον έχει εξώγαμο γιο. Το παιδί αυτό δεν ήταν καρπός του έρωτα του Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι- αυτό εξακριβώθηκε και από τη Χίλαρι την ίδια περίοδο. Ο γιός αυτός είναι προϊόν της σχέσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με αφροαμερικανή που αποτέλεσε μια ακόμη ερωμένη του τελευταίου. Το παιδί των δύο, νεαρός άνδρας πλέον, ήταν διατεθειμένος να περάσει από test DNA αφού ήταν απολύτως σίγουρος για το αποτέλεσμα. Παρά τις αμέτρητες απιστίες του Μπιλ Κλίντον και την τελευταία αυτή είδηση για το εξώγαμο παιδί, ο ίδιος αλλά και η σύζυγός του Χίλαρι τόνιζαν και κατέκριναν τον άπιστο χαρακτήρα του Ν.Τραμπ.

2. Τα τέσσερα θύματα του ζεύγους “Κλίντον”.

Kathleen Willey, Juanita Broaddrick, Kathy Shelton και Paula Jones. Αυτές είναι οι τέσσερις γυναίκες που τάχθηκαν υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και σε συνέντευξη Τύπου εξήγησαν στους δημοσιογράφους αλλά και στο κοινό τους λόγους για τους οποίους κατηγορούν τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον. Και οι τέσσερις είναι θύματα βιασμού του Μπιλ Κλίντον και ύστερα θύματα απειλών της Χίλαρι, η οποία επέλεξε να συγκαλύψει το σύζυγό της και βιαστή των γυναικών τη στιγμή που “αγωνίζεται” για τα δικαιώματα των γυναικών.

3. 14.900 emails της Χίλαρι

Η υπόθεση με τη διαρροή των email της όσο ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν μεγάλο πλήγμα για την υποψήφια των Δημοκρατικών και άσσος στο μανίκι του Τράμπ. Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα περί τα 14.900 έγγραφα – τα περισσότερα από τα οποία φέρονται να είναι ηλεκτρονικά μηνύματα προς ή από τη Χίλαρι Κλίντον. Τα έγγραφα αποκαλύφθηκαν σε έρευνα του FBI για τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού server για την αποστολή email, ενώ ήταν υπουργός εξωτερικών.

4.Χίλαρι και Goldman Sachs

Όχι μόνο τα emails αλλά και τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών, που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την Goldman Sachs έφερε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks , ρίχνοντας φως στις σχέσεις της με τους κύριους παίκτες της Γουόλ Στριτ. Η ομάδα της, κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές –άποψη την οποία συμμερίζεται και η αμερικανική κυβέρνηση– και τα WikiLeaks ότι βοηθούν τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο της Ντόναλντ Τραμπ.

 

5.Η υγεία της Χίλαρι

Ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρήματα του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον ήταν το θέμα της κλονισμένης υγείας της. Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριζε ότι η πρώην ΥΠΕΞ είναι ακατάλληλη για πρόεδρος γιατί δεν έχει αντοχές, καθώς νοσεί από πάρκινσον και έχει σοβαρό πρόβλημα από έναν θρόμβο αίματος που είχε δημιουργηθεί στον εγκέφαλό της πριν από τρία χρόνια.Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις με το λιποθυμικό επεισόδιο στην τελετή μνήμης στις 19/11 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, από όπου αποχώρησε και εσπευσμένα. Η ίδια και οι γιατροί της, δήλωσαν ότι νοσούσε από πνευμονία και όντως μετά από λίγες μέρες φάνηκε να αναρρώνει πλήρως.

6.Το ίδρυμα Κλίντον

Το κανάλι Fox News ανέφερε πως το FBI είχε επεκτείνει την έρευνά του στο Ίδρυμα Κλίντον αναφορικά με κάποιες ύποπτες δωρεές, με τα οικονομικά του Ιδρύματος να τίθενται στη διάθεση του State Department για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου αναφορικά με την ύπαρξη παρατυπιών ή όχι.

Αυτά είναι τα μελανά σημεία που κηλιδώνουν την άσπιλη εικόνα για την οποία τόσα χρόνια προσπαθεί να πείσει η Χίλαρι Κλίντον. Ακόμη, είναι οι λόγοι για τους οποίους ηττήθηκε στις εκλογές, οι λόγοι για τους οποίους η προαναφερθείσα απόφασή της είναι το μόνο καλό που έχει κάνει, οι λόγοι για τους οποίους η Νίρα Τάντεν ψεύδεται ασύστολα, τη στιγμή που διαβεβαιώνει ότι ο σκοπός της ζωής της Χίλαρι Κλίντον είναι να παρέχει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες.

Καταλήγουμε σ’ενα γλυκόπικρο συμπέρασμα: ενώ γλυτώνουμε από την περί ης ο λόγος, δε μπορούμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα. Ευοίωνο το 2017 με την απόσυρση της Χίλαρι, δυσοίωνο (ίσως) με την εκλογή Τραμπ. Το μοναδικό στοιχείο που σε ελάχιστο βαθμό διαφοροποιεί την ηττημένη από το νέο πλανητάρχη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πηγή ψυχραιμίας, είναι πως ενώ η Κλίντον αφιέρωνε εργατοώρες να καλύψει αυτό που είναι, ο Τραμπ τις αφιέρωνε ώστε να υπερασπιστεί αυτό που είναι. Που σημαίνει; Τουλάχιστον ξέρουμε σε τι έχουμε να αντιταχθούμε.

More about ΙΣΜΗΝΗ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου και φοιτά στο τμήμα Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, απολαμβάνει τις εποικοδομητικές συζητήσεις και αποτελεί το σπαστικό παιδί της παρέας που διορθώνει τα συντακτικά και γραμματικά λάθη των υπολοίπων. Από μικρή ηλικία είχε ως στόχο την αρθρογραφία καθώς πάντα τη γοήτευε η δύναμη της πένας.