ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ

January 20, 2017

Το “Λάθος αστέρι” είναι μια ρομαντική ταινία δράματος , αμερικάνικης παραγωγής , που έκανε πρεμιέρα στις 16 Μαΐου του 2014 . Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα , του οποίου ο συγγραφέας ονομάζεται Γιάννης ο Πράσινος ( ή John Green). Οι πρωταγωνιστές είναι η Shailene Woodley και Ansel Elgort.  Η  Woodley υποδύεται την Hazel Grace Lancaster, μια δεκαεξάχρονη κοπέλα που πάσχει από καρκίνο , της οποίας οι γονείς της την πιέζουν να συμμετάσχει σε μια ομάδα υποστήριξης παρά τις αντιρρήσεις της. Εκεί η Grace θα γνωρίσει τον Augustus  Wates ( δηλαδή τον Elgort) , όπου και ο ίδιος πάσχει από την ίδια αρρώστια., και θα ερωτευτούν ο ένας τον άλλον.

Τον Ιανουάριο 2012 η Fox2000, ένα τμήμα της 20th Century Fox, κατάφερε να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου  με σκοπό την μετατροπή του σε ταινία. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2013 στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβανίας , αλλά μερικές σκηνές πραγματοποιήθηκαν στο Άμστερνταμ και στην Ιντιανάπολις Τα έσοδα από τα εισιτήρια που κόπηκαν παγκοσμίως ανέρχονται στα 307 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κόστος παραγωγής ανερχόταν στα 12 εκατομμύρια. Επίσης , η ταινία κυκλοφόρησε σε DVDκαι σε BLU-RAY στις 16 Οκτωβρίου του 2014 όπου κέρδισε άλλα 42 εκατομμύρια.

Υπόθεση : H Hazel είναι μια έξυπνη και πνευματώδης έφηβη, που πάσχει από καρκίνο στον θυρεοειδή , ο οποίος έχει εξαπλωθεί στους πνεύμονές της. Η μητέρα της  πιστεύει ότι έχει κατάθλιψη και γι ΄αυτό την πιέζει να πηγαίνει σε ένα εβδομαδιαίο γκρουπ υποστήριξης για πάσχοντες καρκίνου.Εκεί η Hazel γνωρίζει τον Augustus , ένας γοητευτικός νέος ,οποίος έχει χάσει το ένα του πόδι από καρκίνο των οστών. Παρόλα αυτά τώρα είναι καθαρός. Ο Augustus ως πιο εξωστρεφής χαρακτήρας καλεί την Hazel σπίτι του για να γνωριστούν καλύτερα. Και όντως έτσι συμβαίνει. Συζήτησαν για τα χόμπι τους και αποφάσισαν να διαβάσουν το αγαπημένο βιβλίο του καθενός, αλλά ιστορία εξελίσσεται βάση σε αυτό το βιβλίο που πρότεινε η Hazel. Το βιβλίο έχει τίτλο ”  An Imperial Affliction ” και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Μόλις το τελείωσε το βιβλίο ο Augustus εξέφρασε την ματαίωση του σχετικά με το απότομο τέλος του ( διότι η πρόταση σταματάει στην μέση). Και έτσι , η Hazel του εξηγεί ότι μετά την κυκλοφορία του βιβλίου ο συγγραφέας, ο  Peter Van Houten  , που την κυκλοφορία του βιβλίου μετακόμισε στο Άμστερνταμ και κανείς δεν γνωρίζει γι αυτόν κάτι.

Βδομάδες αργότερα , ο Augustus ανακοινώνει στην Hazel ότι αφού ενόχλησε αρκετά την γραμματέα του Van Houten κατάφερε να την πείσει να έρθει σε επικοινωνία με τον ίδιο. Και έτσι και έγινε. Ο ίδιος και καλά έστειλε προσωπικό email στην Hazel ότι θα ήθελε να τις λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το βιβλίο και το τέλος γι ‘αυτό και την προσκαλεί στο Άμστερνταμ να τον επισκεφθεί . Για οικονομικούς ,όμως λόγους , αλλά για λόγους υγείας , η μητέρα της δεν την αφήνει να πάει. Παράλληλα με όλα αυτά , ένας έρωτας γεννιέται. Οι δύο νέοι πηγαίνουν για πικνίκ και εκεί ο Augustus κάνει έκπληξη στην Hazel τα εισιτήρια για το ταξίδι. Έπειτα από ένα τσεκ-απ ,οι γιατροί συμφώνησαν , ότι η Hazel μπορεί να πάει , με τον όρο να μην κουράζεται.

Όταν φθάνουν στο Άμστερνταμ τους περιμένει μια κράτηση- έκπληξη , δώρο από τον Van Houten . Κατά την διάρκεια του γεύματος τους , ο     Augustus , εξομολογείται τον έρωτα του στην Hazel .To ίδιο απόγευμα επισκέπτομαι τον Van Houten και ανακαλύπτουν ότι είναι ένας αγενής αλκοολικός άνθρωπος και ότι όλο αυτό το είχε στήσει η γραμματέας του σε μια προσπάθεια να τον αλλάξει. Για να τους ευχαριστήσει για τον κόπο τους , αλλά και για να τους ζητήσει συγγνώμη για την ανάγωγη συμπεριφορά του Van Houten  , τους ξεναγεί στα αξιοθέατα της πόλης. Οι τρεις του, επισκέπτονται το μουσείο της Άνν Φρανκ , όπου η  Hazel αντιμετωπίζει πρόβλημα με το να ανέβει τα σκαλιά. Εκεί δίνουν το πρώτο τους φιλί. Έπειτα, από αυτό επιστρέφουν στο ξενοδοχείο , όπου και κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Την επόμενη μέρα ο Augustus ανακοινώνει στην Hazel , ότι ο καρκίνος τον επισκέφθηκε ξανά και αυτή την φορά έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα του. Σε εκείνο το σημείο η Hazel εκφράζει το παράπονο για το πόσο άδικη είναι η ζωή.

Τα παραπάνω λόγια σε συνδυασμό με το ότι η ζωή είναι άδικη πιστεύω είναι και ένα από τα μηνύματα της ταινίας. Αλλά το κυριότερο μήνυμα θα βρείτε στο Λάθος αστέρι , όταν δείτε την ταινία. Τελικά, ποιος είναι το ‘λάθος αστέρι’ ;;

Το τρέιλερ της ταινίας : 

http://https://www.youtube.com/watch?v=9ItBvH5J6ss

More about Eponymous View