ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΣΤΕ

May 12, 2017

Όταν έγραψα σε προηγούμενο άρθρο ότι ο Έλληνας, ατομικά και κατά συνέπεια και η ελληνική κοινωνία, θα συνεχίσει να πέφτει όλο και πιο χαμηλά, πράγματι το πίστευα. Γιατί δεν αναφερόμουν μόνο στο θέμα της ψήφου και της επιλογής πολιτικών, ούτε μόνο θέμα της εν γένει πολιτικής ζωής. Αναφερόμουν σε μια κοινωνία που συνολικά βουλιάζει. Και προφανώς και πρωτίστως η πολιτική της (με και χωρίς κοστούμι) πλέον πατώνει (πως τον έλεγαν αυτόν από τον Κολωνό; για λίγους).

Όπως λογικά θα διαβάσατε και θα είδατε και στη φωτογραφία ο κύριος Πάνος Καμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Αμύνης κάνει κωλοδάχτυλο. Και όχι το φλώρικο που απλά σηκώνεις κάθετα το μεσαίο δάχτυλο, ο Πάνος κάνει το πλαγιαστό, το μάγκικο. Και μάλιστα δίπλα κάθεται το 11χρονο παιδί του. Γιατί; Γιατί αποδοκιμάστηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού την ώρα του τελικού πόλο γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης και ως ένθερμος υποστηρικτής της Βουλιαγμένης, η αδερφή του είναι προπονήτρια της ομάδας, απάντησε με αυτό τον τρόπο. Πάμε πάλι

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας και Υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε κωλοδάχτυλα σε πολίτες δίπλα στο 11χρονο παιδί του γιατί τον αποδοκίμασαν σε αγώνα για το πόλο γυναικών.

Γιατί έβαλα τα bolt; Γιατί το χειρότερο όλων ήταν ότι παρατήρησα από την αντίδραση της κοινωνίας στα social media αλλά ακόμα και από τον εαυτό μου, ότι δεν εξεπλάγην. Ότι δε το θεώρησα, ως όφειλα, κάτι απίστευτο, κάτι πέραν λογικής. Δεν σηκώθηκα από την καρέκλα να πω “αυτός είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας μου, τι στο διάλο κάνει”. Απλώς είπα, “ε καλά ο Καμμένος είναι”. Και ρε παιδιά γιατί να εκπλαγώ;

  • Να εκπλαγώ επειδή έκανε κωλοδάχτυλο σε πολίτες ο πολιτικός που είπε μέσα στο κοινοβούλιο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι “στα τέσσερα” επειδή ψήφιζε μνημόνια και μετά πήγε και ψήφισε ο ίδιος μνημόνιο;
  • Να εκπλαγώ επειδή έκανε κωλοδάχτυλο σε πολίτες ο πολιτικός που ούρλιαζε πώς είναι γερμανοτσολιάδες, πηλιογούσιδες και προδότες (σκεφτείτε λίγο αν θα μπορούσε σώφρων πολιτικός να χρησιμοποιήσει αυτές τις λέξεις στο κοινοβούλιο και στο δημόσιο λόγο) όσοι ψήφισαν το μνημόνιο και μετά το ψήφισε κι αυτός;
  • Να εκπλαγώ επειδή έκανε κωλοδάχτυλο σε πολίτες ο πολιτικός που απειλούσε με ειδικό δικαστήριο τον Βενιζέλο για το PSI και μετά υπέγραψε ότι το PSI βοήθησε σε τεράστιο βαθμό την ελληνική οικονομία:

Και ας υποθέσουμε ότι άντε και αρχικώς εκπλήσσομαι γιατί οκ “ο Καμμένος είναι” αλλά έχει και έναν θεσμικό ρόλο. Μετά θυμάμαι ποιος εκλέγει τον Καμμένο; Οι πολίτες.

Σας θυμίζει κάτι; Α ναι μωρέ είναι αυτές οι ιδιοφυΐες που πριν μια βδομάδα έφυγαν οι μισοί από Θεσσαλονίκη και οι άλλοι μισοί από Αθήνα και πήγαν στο Βόλο συνεννοημένοι να σπάσουν τα κεφάλια τους. Ειρωνεία μια βδομάδα μετά να κάνει ο Καμμένος τέτοια κίνηση ε; Καθόλου.

Αφού πάντα και στα πάντα τελικά παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Γιατί στην πολιτική να γίνει αλλιώς; Από που κι ως που να έχουμε πολιτικούς που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους; Γιατί κύριε αντιπρόεδρε, δε γεννηθήκαμε σε γυάλα, από τα 6 μας στα γήπεδα είμαστε, με μια μπάλα στα πόδια, ποιος δεν έχει κάνει κωλόχερο σε γήπεδο; Ποιος δεν έχει βρίσει, ποιος δεν έχει φωνάξει; Αλλά διάολε σε παίρνει η κάμερα. Το ξέρεις ότι σε παίρνει κάμερα. Ξέρεις ότι είσαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας και ΟΧΙ δε θα κάτσει σε κανέναν καλά να σε δει σε αυτή την κατάσταση και πρέπει να σέβεσαι το θεσμικό σου ρόλο, τη χώρα και τον εαυτό σου. Όπα στοπ. Αυτά που είπα προϋποθέτουν την ελάχιστη εγκεφαλική λογική διεργασία. Ανατρέχουμε στα 3 παραπάνω bullets και βλέπουμε ότι αυτή είναι λίγο ψεκασμένη.

Κρίμας.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν το προσπεράσατε προηγουμένως, αλλά το όλο σκηνικό έγινε ενώ ήταν δίπλα το 11χρονο παιδί του.

More about ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο παίκτης-coach της eponymous team και εμπνευστής του “επώνυμου” εγχειρήματος. Φοιτητής νομικής, με τρέλα για τον (ερυθρόλευκο) αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Λατρεύει τα argument fights (τα αγγλικά τον μάραναν) και αποτελεί ότι πιο geek μπορεί να συναντήσει κανείς σχετικά με το σύγχρονο κινηματογράφο χωρίς να έχει δει το Godfather. Σκέψου το πριν κάνεις πολιτική συζήτηση μαζί του, λογικά θα έχεις πονοκέφαλο στο τρίλεπτο.