ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Μ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

October 14, 2017

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, περί τις 19:00, ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δέχθηκε δολοφονική επίθεση, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

Οι δράστες τηλεφώνησαν απευθείας στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν ραντεβού μαζί του για τις 18.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας., στο οποίο και έφτασαν στο γραφείο του με 10 λεπτά καθυστέρηση. Έμειναν για λίγο με το θύμα και τον βοηθό του στην αίθουσα συσκέψεων και ύστερα μεταφέρθηκαν στο γραφείο του ανυποψίαστου δικηγόρου.

Κατά την εξέλιξη του υποτιθέμενου ραντεβού, χτύπησε το τηλέφωνο και ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος πήγε στο διπλανό γραφείο για περίπου πέντε λεπτά. Τότε, γύρω στις 19:10, άκουσε έναν πυροβολισμό και αμέσως μετά είδε τους δράστες να περνούν από μπροστά του κρατώντας και οι δύο όπλα στα χέρια. Μάλιστα ο ένας, τον ρώτησε αν έχει χρήματα και αυτός έντρομος τους έδωσε το πορτοφόλι του, από το οποίο πήραν περίπου 50-60 ευρώ και έφυγαν.

Μόλις μπήκε στο γραφείο είδε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 32ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ:

«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία».

ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ:

Λόγος γίνεται για τις σημειώσεις που κρατούσαν κατά τη συνάντηση με τους δράστες τόσο το θύμα όσο και ο συνεργάτης του. Μολονότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον, δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο της δολοφονίας.

Από αυτές προκύπτει ότι οι δράστες μίλησαν στο θύμα για δύο ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών. Η μία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είναι ανύπαρκτη. Η άλλη αφορά σε υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αλλά και αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ως προσχηματική, προκειμένου, σύμφωνα με το ΑΠΕ να μην μιλήσουν οι δολοφόνοι μπροστά στον συνεργάτη του θύματος.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ:

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται το υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, έχουν ληφθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, από όλα τα σημεία που κάθισαν ή προσέγγισαν οι δράστες. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν προκύψει αποτυπώματα που να παραπέμπουν στους δράστες.Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορούσαν γάντια, που δεν πρόσεξε ο συνεργάτης του Μ. Ζαφειρόπουλου.

Επιπλέον, έχει συγκεντρωθεί υλικό από τις κάμερες έξω από το γραφείο, αλλά έως τώρα δεν έχει προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ:

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά.  Πιθανόν φορούσε τζην παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά. Φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

 

 

 

 

More about Team Eponymous

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ Ή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: