ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: SEBASTIAN KURZ

October 15, 2017

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ο Sebastian Kurz, ο δημοφιλής νέος της αυστριακής πολιτικής σκηνής, ετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας του ως καγκελάριος,  καθώς το Λαϊκό Κόμμα είναι ο μεγάλος νικητής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τα exit polls που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας αμέσως μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και με βάση τις πρώτες καταμετρήσεις των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνει πλήρως τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων και κερδίζει την εκλογική μάχη.

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ:

Η ακροδεξιά της χώρας σημείωσε μεγάλη άνοδο στα ποσοστά της, καταλαμβάνοντας, συγκεκριμένα, τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, θεωρείται και ο πιθανότερος εταίρος στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού, που αναμένεται να πάρει εντολή να σχηματίσει ο Sebastian Kurz.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες εκτιμήσεις (με μία απόκλιση έως 2%) το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 30,2 %, το Κόμμα των Ελευθέρων αποσπά ένα 26,8 % (ποσοστό αυξημένο κατά επίσης 6,3 μονάδες), ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου καγκελάριου Κρίστιαν Κερν που ήταν πρώτο κόμμα σε όλες τις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών περιορίζονται σε ποσοστό 26,3 % (μείον 0,6 %).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), κατακτώντας ποσοστό 5,3 % (συν 0,3%), ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό μόλις 4,9 %, μειωμένο κατά 7,5 μονάδες σε σχέση με το 2013. Την είσοδο του στην νέα Βουλή με ποσοστό 4,3 %, εξασφαλίζει η “Λίστα Πιλτς” του ανεξάρτητου Πέτερ Πιλτς, ο οποίος, πριν ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, υπήρξε συνιδρυτής του κόμματος των Πράσινων και επί 31 χρόνια βουλευτής τους.

More about Team Eponymous

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ Ή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: