ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

October 20, 2017

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Χίου ικανοποιήθηκε με την απόφαση να κλείσει ο καταυλισμός προσφύγων της Σούδας. Τα συνεργεία του δήμου ξήλωσαν τους τελευταίους οικίσκους, αφήνοντας μόνο σκηνές για τους τελευταίους 50 διαμένοντες.

Ο καταυλισμός αυτός έφτασε κάποτε να φιλοξενεί και 2.000 άτομα, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. Είχε φτιαχτεί την περίοδο των μεγάλων προσφυγικών ροών, στα τέλη του 2015, ως σταθμός των προσφύγων, στον δρόμο από το τότε «χοτ σποτ», στο λιμάνι, κι αυτό προκειμένου να αναχωρήσουν για την Αθήνα ή τη βόρεια Ελλάδα.

«Ήταν μια λύση ανάγκης και φυσικά δεν επρόκειτο για έναν χώρο που θα μπορούσε πάντα να λειτουργεί ως τέτοιος»  είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος της Χίου, Μανόλης Βουρνούς.    

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας οι πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί προχώρησαν σε αποκλεισμό του λιμανιού του νησιού.  Πολλά από τα άτομα που έχουν φτάσει στο νησί του Αιγαίου φυλάσσονταν σε προστατευμένους χώρους, πίσω από κιγκλιδώματα, στην προβλήτα του λιμανιού της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει το politischios, οι διαμαρτυρόμενοι, κυρίως μητέρες με μικρά παιδιά, παρεμπόδισαν την πρόσδεση πλοίων, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

More about Team Eponymous

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ Ή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: