LA VITA E BELLA

December 2, 2017

Η ζωή είναι ωραία μα ταυτόχρονα πολύ δύσκολη με καταστάσεις ορισμένες φορές γεμάτες “πόνο”. Ο πόνος της απώλειας όποια και αν είναι αυτή, οι πληγές  δεν είναι πάντα μια εύκολη στιγμή στη ζωή μας είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα τόσο δυσάρεστο φορτίο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές για να σε κάνουν να διαγράψεις όσα σε πονάνε όμως ο χρόνος πάντα λειτουργεί υπέρ μόνο μέσω αυτού επουλώνονται όλα σιγά σιγά προχωρώντας παρακάτω.

Στην αρχή όσα βιώνουμε μας φαίνονται ότι δεν θα ξεπεραστούν ποτέ είμαστε, μάλιστα  βαθιά πεπεισμένοι πολλές φορές ότι θα στέκουν εκεί βαθιά μέσα μας να μας επαναφέρουν κάθε ανάμνηση από την αρχή. Όμως μέσα σε όλο αυτό το χαζό μερικές φορές και ανούσιο πόνο δεν συνειδητοποιούμε ότι θα οδηγηθούμε σε κάτι καλύτερο και ότι η ανάβαση αυτή θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη κορυφή όπου θα μπορούμε  να χαζεύουμε  πιο εύκολα τα ηλιοβασιλέματα χωρίς να μπαίνουν σύννεφα που να τα αποσπούν από τα μάτια μας.

Η ευτυχία είναι πάντα μέσα μας ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις όμως πρέπει να έχεις πολύ δύναμη και λογική για να το καταλάβεις. Για να γίνει όμως, αυτό δεν πρέπει να παρασυρθείς από τα αρνητικά . Να καταλάβεις το πολύ απλό ότι ευτυχία είναι που είσαι υγιής, που έχεις ένα σπίτι, τους ανθρώπους σου. Αν κάτι από αυτά εκλείπει, τότε μόνο πρέπει να μιλάμε για απώλειες και πόνο, όλα τα άλλα είναι ανούσια για να μας στεναχωρούν.

Συχνά ακούμε τη φράση “ότι  δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς”. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις αδυναμίες-ευαισθησίες μας, το θέμα είναι όμως να μπορούμε να είμαστε δυνατοί, να μην λυγίζουμε. Η ζωή είναι μια γλυκιά ανάβαση πολλές φορές  θα μας φέρει φουρτουνιασμένες μέρες, μήνες ίσως και χρόνια όμως μέσα από όλο αυτό πρέπει να αντλούμε δύναμη και να προχωράμε μόνο μπροστά να προσαρμοστούμε & με χαμόγελο να τα αντιμετωπίζουμε , να σπρώξουμε το χρόνο από το παρόν στο μέλλον και να αγνοήσουμε το παρελθόν. Ο χρόνος κυλάει πάντα και μόνο μπροστά.

Όλες αυτές οι δυσκολίες όμως δεν μπορούμε να τις θεωρούμε ως αποτέλεσμα κάποιας ατυχίας. Δεν υπάρχει ατυχία στη ζωή παρά μόνο λάθος επιλογές, βιασύνη, απερισκεψία και εύκολη εμπιστοσύνη για αυτό πρέπει να προχωράμε με προσεκτικά βήματα. Άλλωστε, μέσα από τα δύσκολα δυναμώνουμε και γεμίζουμε εμπειρίες αναγνωρίζοντας πια τι αξίζει και τι όχι, ποιοι είναι τοξικοί και ποιοι όχι και τι είναι ουσιώδες για να μας στεναχωρεί.

Εν κατακλείδι, “la vita e bella”, η ζωή είναι ωραία η θλίψη, η οργή, ο πόνος, η απογοήτευση είναι μέρος της διαδικασίας που κάνει τους ανθρώπους ανθεκτικούς, να αντέχουν και να επανέρχονται ξανά βρίσκοντας τους την αισιοδοξία, πίστη στη ζωή και στους ανθρώπους. Δεν αξίζει λοιπόν, να μελαγχολούμε και να καταλήγουμε σε βεβιασμένα συμπεράσματα ότι είμαστε άτυχοι και ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Να είστε αισιόδοξοι και να βρίσκετε  το θετικό από κάθε κατάσταση γιατί όλα για κάποιο λόγο γίνονται!

More about ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΗΛΙΑ

Σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών. Η αγάπη της για τη νομική , το ενδιαφέρον της για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και το γεγονός ότι βρίσκει σημαντικό το να μοιράζονται οι απόψεις την ώθησαν να ασχοληθεί με την αρθρογραφία. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά . Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και βασική φράση που την χαρακτηρίζει είναι η "Vincit qui se vincit"

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ Ή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: