ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ;

January 3, 2018

«Πυρά» κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τα τελευταία χρόνια, έχω ταυτίσει στο μυαλό μου την Ελλάδα μ’ένα χαλασμένο εκκρεμές. Κι αυτό, γιατί, χρόνος κυλάει όμως το εκκρεμές, δηλαδή η χώρα μας, μένει στάσιμη χωρίς να αλλάζει ποτέ παραστάσεις. Ο συνειρμός μου ίσως φανεί παράδοξος, αλλά αυτό που προσπαθώ να πω με λίγα λόγια είναι ότι αυτός ο τόπος αποτελεί έρμαιο οικονομικών δυναστών, ανίδεων πολιτικών και (για να μπούμε στο κυρίως θέμα) του τουρκικού εθνικισμού.

Όσον αφορά τον ανθελληνισμό των Τούρκων, η ιστορία έχει γράψει ήδη πολλές μαύρες σελίδες. Αυτή η τραγωδία ωστόσο, δεν ανήκει μόνο στη φωνή του χθές αλλά και του σήμερα. Τα εθνικιστικά ιδεώδη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί συνθήκης της Λωζάνης βομβαρδίζουν όπως είναι γνωστό, ακατάπαυστα την ελληνική επικαιρότητα. Το θέατρο του παραλόγου βέβαια, επιδείνωσε πριν λίγο καιρό ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του λαϊκού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με την εξής προκλητική δήλωσή του:

 «Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Ο  πολιτικός ανταγωνιστής του προέδρου κατηγόρισε μάλιστα, τον πρόεδρο για ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων της χώρας του στο Αιγαίο και στην Κύπρο.Ο Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει άλλωστε, πως εμείς σφετεριστήκαμε τα νησιά τα οποία ανήκουν δικαιωματικά στην ”κλεμμένη” Τουρκία και απαιτεί από τον Ταγίπ Ερντογάν να τα διεκδικήσει! Στο πολιτικό προσκήνιο της γειτονικής χώρας , όπως καταλαβαίνετε, επικρατεί το περίφημο «οφθαλμός αντί οφθαλμού» με θήραμα την κληρονομιά μας! Ένας λαός ο οποίος  είναι ήδη πολιτικά και οικονομικά “κατακρεουργημένος” κινδυνεύει να υποστεί και εδαφική λεηλασία!

Στη συνέχεια ο Κ.Κιλιτσντάρογλου ασκεί κριτική στον πολιτικό του αντίπαλο λέγοντας: “από τον φόβο του ούτε μία απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Που είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου; Εγώ μπορώ να πεθάνω για την χώρα μου!Εθνικότητα είναι να προστατεύεις τη χώρα σου μέχρι τον τελευταίο κόκκο άμμου. Έχουν καταλάβει 18 νησιά και κανείς δεν λέει τίποτα.” (Ο κόκκος στην άμμο φυσικά δεν είναι άλλος από την  “Ελλαδίτσα” και τα “νησάκια” της.)

Ας ρίξουμε μία ματιά στα νησιά που εποφθαλμιούν οι επίμαχοι εθνικιστές:

 Βόρειο Αιγαίο:                                                                                        
1. Φούρνοι
2. Θύμαινα
3. Οινούσες

Ανατολικό Αιγαίο:
4. Παναγιά

Κεντρικό Αιγαίο:
5. Καλόγεροι

Κρητικό Πέλαγος:
6. Διονυσάδες
7. Κουφονήσι
8. Γαιδουρονήσι
9. Γαύδος

Δωδεκάνησα:
10. Αρκιοί
11. Αγαθονήσι
12. Κίναρος
13. Φαρμακονήσι
14. Καλόλιμνος
15. Πλάτη
16. Γυαλί
17. Λέβιθα
18. Σύρνα


Για την τουρκική κυβέρνηση και αντιπολίτευση αυτά τα 18 νησιά  εντάσσονται στο σχέδιο της εθνικιστικής τους αντζέντας, μία ιμπεριαλιστική φιλοδοξία που αντιτίθεται σε κάθε ευρωπαϊκό ιδανικό. Τα νησιά αυτά ,για εμένα και εσένα όμως, αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού μας και κατά συνέπεια, προέκταση του εαυτού μας. Δεν έχει σημασία ο αριθμός! Οι πολιτικοί της Τουρκίας πάντως, ζητούν μία Ελλάδα ρακένδυτη! Το εθνικό όραμα της Τουρκικής κυβέρνησης λοιπόν, είναι ακριβώς το ίδιο μ΄αυτό στην διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το ελληνικό κράτος σχοινοβατεί ετοιμόρροπο ανάμεσα στις ενδογενείς αδυναμίες του και τα εξωγενή γεωπολιτικά συμφέροντα. Πόσο θα αντέξει ακόμη;

Η εθνικότητα της Τουρκίας σηματοδοτούσε ανέκαθεν για την χώρα μας έναν κανιβαλισμό. Ιστορικά,χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα…Αυτοί ή Εμείς… Για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης (και όχι μόνο) άλλωστε, είναι πασιφανές πως η διαφύλαξη της εθνικότητας προϋποθέτει τον διαμελισμό της Ελλάδας. Εάν οι απειλές υλοποιηθούν εν τέλει, τότε το ελληνικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα μίας νέας Ατλαντίδας.

 

 

Τι άλλο έχει να χάσει η Ελλάδα εκτός από την αξιοπρέπεια της;

 

More about Eponymous View