ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΚΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

January 20, 2018

“ Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα… ”

Αναμφίβολα, το Μακεδονικό ζήτημα, αποτελεί ένα φλέγον θέμα για όλους τους Έλληνες , ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω. Η επίμονη προπαγάνδα των βόρειων γειτόνων μας, φαίνεται μετά απο πολλά χρόνια να αποδίδει καρπούς, καθώς η διεθνής και δυστυχώς και η εγχώρια κοινότητα δέχονται να παραδώσουν στα Σκόπια ένα όνομα που ουδεμία σχέση έχει με το κράτος τους, παραδίδοντας έτσι αμαχητί όλα αυτά που τόσοι πολλοί αγωνίστηκαν να διαφυλάξουν. Αιώνες μαχών, πολιτισμού και περηφάνιας θυσιάζονται στο βωμό της «καλής γειτονίας», με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο να παρατηρούν έντρομοι τα παιδιά τους, να τους αλλάζουν ταυτότητα.

“ …που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα. ”

Παρατηρώ έντρομη πρόσωπα της διεθνούς και εγχώριας κοινότητας να υπερασπίζονται το δικαίωμα των Σκοπίων να αποκτήσουν όνομα με το συνθετικό Μακεδονία, δίχως ωστόσο να έχουν ιδέα τι τους χαρίζουν, τι μου στερούν. Ένας λαός που κατέφθασε στη Βαλκανική Χερσόνησο δεκαπέντε αιώνες μετά τη γέννηση της Μακεδονίας, με σλάβικη γλώσσα, διεκδικεί την πατρότητα αρχαίας γης, Ελληνικής, και ηρώων με ονόματα όπως Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αρχέλαος, Κάσσανδρος, Αριστοτέλης, Θεσσαλονίκη. Αλήθεια, λύστε μου μια απορία καλοί μου γείτονες: μπορείτε να προφέρετε τα ονόματα αυτά στη γλώσσα σας; Μπορείτε να προφέρετε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλώβητο από σλάβικες επιρροές και με την αρμόζουσα ελληνική του σημασία που είναι “η χώρα των ψηλών ανθρώπων” ; Ελπίζω πως ναι, αφού Έλληνες ιεραπόστολοι σας χάρισαν το αλφάβητο σας.

“ Ήσουν και θα ‘σαι Ελληνική, Ελλήνων το καμάρι… ”

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαμφησβήτητη και αδιαπραγμάτευτη. Το μαρτυρούν οι μακεδονικοί μύθοι, με τις ελληνικές τους ρίζες και τις αναφορές στην Ελλάδα και τους ήρωες της, η μακεδονική γλώσσα που ήταν η αρχαία Ελληνική, η μακεδονική θρησκεία που ήταν το δωδεκάθεο. Η ελληνικότητα της σφραγίζεται με τις ελληνικές επιγραφές που βρέθηκαν σε όλη την επικράτεια της Μακεδονίας, με το αστέρι της Βεργίνας και τις 16 του ακτίνες, που αντιπροσωπεύουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, το ίδιο αστέρι που ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ χρησιμοποιεί η γειτονική χώρα ως σύμβολό της. Και παρ’ όλα αυτά η ανθρωπότητα, κλείνει τα μάτια της σε τεκμήρια και αποδείξεις κι ετοιμάζεται να διαπράξει ένα ιστορικό έγκλημα ενάντια στους Έλληνες, τόσο τους σημερινούς όσο και αυτούς που θυσιάστηκαν για τη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας αυτής της χώρας.

“ …κι εμείς θα σ’ αντικρύζουμε, περήφανα και πάλι. ”

Κι ενώ με θυμώνει η στάση των ξένων πολιτισμένων κρατών που αρνούνται να ξεφυλλίσουν ένα οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας, η στάση ορισμένων «Ελλήνων» είναι ακόμη πιο εξοργιστική. Μακάρι να μπορούσα να πω πως αναφέρομαι μόνο σε 300 πουλημένους ανθρωπάκους, που βάζουν τα προσωπικά τους συμφέρονται και την προσωπική τους ευημερεία πάνω από την αξιοπρέπεια του λαού τους (κάπου εδώ να σημειώσουμε πως το Μακεδονικό δεν είναι θέμα επίλυσης μεταξύ των κομμάτων είναι κρίσιμο εθνικό ζήτημα για το οποίο μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει), δυστυχώς όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Πως είναι δυνατόν η διεκδίκηση της Μακεδονίας, της περιοχής για την οποία πολέμησαν Κρήτες, Θεσσαλοί, Πελλοπονήσιοι, να μην μας βρίσκει ενωμένους; Ανέκαθεν οι Μακεδόνες δρούσαν ως φρουροί των Βορείων συνόρων της χωράς, συμμετείχαν ενεργά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στους απελευθερωτικούς αγώνες, στους Βαλκανικούς πολέμους με τους γείτονες μας που αρνούνται να τιμήσουν τα τότε συμφωνηθέντα! Πουλάνε την πατρίδα για την οποία έχυσε το αίμα του ο Παύλος Μελάς, μια πατρίδα όσο δικιά μου, όσο κι ενός Αθηναίου κι ενός νησιώτη, μια πατρίδα Ελλήνων! Πως είναι δυνατόν να μην κλείνουν τα σχολεία για να συμμετέχουν τα παιδιά μας σε συλλαλητήρια, να μην αφήνουμε τις δουλειές μας, να βάζουμε ένα τέτοιο θέμα στο τρυπάκι «αριστερών» και «δεξιών» ιδεολογιών; Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελλαδικού χώρου, οδήγησε τις τότε πόλεις-κράτη ενωμένες εναντίον των Περσών. Έβαλε Μακεδόνες, και Αθηναίους δίπλα δίπλα και νίκησε την υπερδύναμη της εποχής. Κι αισθάνομαι ντροπή που επιτρέπω στην πατρίδα μου, στην πατρίδα του, να χαθεί εξαιτίας της δικής μας ανικανότητας να σταθούμε ενωμένοι ενάντια σε μία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ κρίση.

“Οι Μακεδόνες δεν μπορούν να ζούνε σκλαβωμένοι… ”

Επαναστάσεις στη χώρα μας ξεκίνησαν για θέματα πολύ μικρότερης σημασίας. Μείναμε αμέτοχοι στην οικονομική εκμετάλλευση της χωράς μας τόσα χρόνια, σκύψαμε το κεφάλι και δεχτήκαμε τον παγκόσμιο διασυρμό του να περιφρονείται η ξεκάθαρη βούληση των Ελλήνων, καθώς τα «όχι» μας γινόντουσαν «ναι». Για ένα πράγμα όμως θα πρέπει η ανθρωπότητα να είναι σίγουρη όσον αφορά τον Ελληνικό λαό: η εθνική του κυριαρχία ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε. Αν και έχουμε ταλέντο στους καυγάδες, τους εθνικούς διχασμούς και τους εμφυλίους, όταν ο αριστερός και ο δεξιός περπατήσουν δίπλα δίπλα τους προσκυνάνε αυτοκρατορίες, κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δωθεί σε όλους τους μεσίτες της Μακεδονίας ΜΑΣ. Γιατί οι Έλληνες υπήρξανε πολλά, και χρεώθηκαν ακόμα περισσότερα, ριψασπίδες όμως δεν υπήρξαμε ποτέ και οφείλουμε να μην υπάρξουμε τώρα.
( Και μην αυταπατάστε, αύριο στο Συλλαλητήριο στο Λευκό Πύργο, δεν θα διαδηλώσουν φασίστες, αναρχικοί, εθνικιστές και κομμουνιστές. Θα διαδηλώσουν Έλληνες.)

“ …όλα και αν τα χάσουνε, η λευτεριά τους μένει! ”

Οι αποδείξεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας γεμίζουν τόμους βιβλίων. Στην δυσκολότερη της ώρα, είναι χρέος όλων μας να σταθούμε στο πλευρό της και να υπερασπιστούμε την μοναδικότητα της. Είναι καιρός να πάψει η παραποίηση της ιστορίας και η προπαγάνδα και να ανοίξει η ανθρωπότητα τα μάτια και τα αυτιά της για να μάθει την αλήθεια. Κάποτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει πως “Η Μακεδονία ανήκει σε αυτόν που θα την πάρει”. Η Μακεδονία δεν ανήκει σε αυτόν που θα την πάρει, γιατί πολύ απλά δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ.

( Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: httpsanmysite.comtopgreek-macedonia-grunge.html )