OFFSHORE, ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ Μ.Α.Τ. ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΑΣΠΗ

May 9, 2018

«Στη Λέσβο πράγματι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γιατί όπως καλά γνωρίζει η ΝΔ που έστειλε και αντιπροσωπεία βουλευτών της, υπάρχει ένταση εξαιτίας μιας μειοψηφίας ακροδεξιών στοιχείων. Ωστόσο οι διμοιρίες σε καμία περίπτωση δεν είναι όσες και οι offshore της κας Μαρέβας Μητσοτάκη». Για όσους το χάσατε, το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου σε απάντηση σχολίου της ΝΔ για την επίσκεψη του ΠΘ στη Λέσβο. Με άλλα λόγια, φτιάχνουμε τον φραπέ μας, κλεινόμαστε στο υπόγειο του Μαξίμου, πιπιλάμε την γνωστή καραμέλα, βγάζουμε μία πολιτικά κενή και χυδαία ανακοίνωση και φυσικά την περιβάλλουμε με επισημότητα. Διότι, επαναλαμβάνω, το κείμενο αυτό δεν δημοσιεύτηκε σε κάποιο άρθρο του Βαξεβάνη ή φυλλάδιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε επίσημο δελτίο τύπου εκτελεστικού οργάνου της ελληνικής δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση αυτή δεν είναι πρωτοφανής για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα masterminds του. Ούτε φυσικά είναι πρωτοφανής και για άλλα κόμματα στο κομμάτι της πολιτικής κενολογίας και της μηδενικής απάντησης στις μομφές της αντιπολίτευσης. Η πρωτοτυπία της, σε σύγκριση με παλιότερες, είναι η χυδαιότητά της μέσα από την γενίκευση και την ειρωνεία. Η αδυναμία απάντησης στις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων του βορείου Αιγαίου για τις μεταναστευτικές ροές καταλήγει στον χαρακτηρισμό τους ως «μειοψηφία ακροδεξιών στοιχείων». Η υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε προεκλογικά για κατάργηση των ΜΑΤ καλύπτεται από την διαβεβαίωση των συντρόφων ότι οι διμοιρίες που προστάτευαν τον λαοπρόβλητο Αλέξη ήταν λιγότερες από τις offshore της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, τι ποιό λογικό και έντιμο από το να επιτίθεσαι στη γυναίκα του πολιτικού σου αντιπάλου για να αποκρύψεις τις δικές σου κωλοτούμπες;

Το χειρότερο, αγαπητέ αναγνώστη, είναι πως από την πολιτική πόλωση πήγαμε στην πολιτική λάσπη. Τα «ή αυτοί ή εμείς», «ή ,με την χούντα των σαμαροβενιζέλων ή με την αριστερά της ελπίδας» τελείωσαν διότι απλούστατα δεν μπορούν πλέον να φέρουν έξτρα ψήφους σε ένα κόμμα που έγινε μνημονιακότερο του βασιλέως. Από τις αρχές του 2018 και μέχρι τις εκλογές (όποτε γίνουν), ο Αλέξης, ο Νίκος και η λοιπή παρέα του Μαξίμου έχουν καταφύγει και θα συνεχίσουν να καταφεύγουν σε ένα από τα τελευταία «αριστερά» όπλα που τους έχουν απομείνει, κληροδότημα του περάσματος τους από διάφορα, σοβιετικής έμπνευσης και λειτουργίας, αριστερά μορφώματα του 20ου αιώνα: την σταλινική άσκηση πολιτικής.

Πήγες στις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία; Φώναξες γιατί στη Μόρια των λιγότερων από 1.000 κατοίκους ζουν σε πραγματικά άθλιες συνθήκες 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες; Για τον ΣΥΡΙΖΑ είσαι φασίστας. Σχολίασες ότι παρολίγο να βρεθεί ένα ολόκληρο σώμα στρατού να προστατεύει τον Αλέξη στη βόλτα του στο βόρειο Αιγαίο; Δεν ξέρεις τι λες, είναι αναγκαία τα ΜΑΤ που θα καταργούσαμε για την προστασία του ηγέτη. Πες όμως τώρα, στα αλήθεια, ποιός φταίει για όλα μας τα δεινά; Σύμφωνα με το κατά ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγέλιον, η Μαρέβα με τις offshore και τα σπίτια του Βολτέρου μαζί με ό,τι έχουν πει τα παιδιά της Αυγής να γράφουμε, ήτοι Novartis, εξοπλιστικά, το παλιό ΠΑΣΟΚ (άκυρο αυτό, το έχουμε μεταγράψει σχεδόν αυτούσιο στον ΣΥΡΙΖΑ), ο Άδωνις και ό,τι άλλο προκύψει.

Για να μην ξεχνιόμαστε και το έχω γράψει άπειρες φορές σε αυτό το site, το προ του ΣΥΡΙΖΑ κατεστημένο φέρει τεράστιες ευθύνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τρία χρόνια αφότου ανέλαβε την εξουσία, ο Τσίπρας μπορεί ακόμα να το πετά σε κάθε δελτίο τύπου με χυδαίο (θα το γράψω άπειρες φορές αυτό) τρόπο για να καλύψει τα δικά του ψέματα και την ανικανότητα της δίκης του κυβέρνησης. Για τον Στάλιν, κάθε αντίπαλος ήταν εχθρός της Σοβιετικής Ένωσης και κάθε του πράξη ήταν αναγκαία για την προστασία της επανάστασης. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του απλώς μετατρέπονται σε έναν εξευρωπαϊσμένο, μνημονιακό Στάλιν. Έναν που έχει ακόμα πολλή λάσπη να πετάξει.

More about ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗΣ

Σπουδάζει νομικά αλλά τον συναρπάζουν εξίσου η διπλωματία, η πολιτική, η ιστορία και κάτι που θα ανακαλύψει στην πορεία. Λατρεύει οτιδήποτε βρετανικό, τα έξυπνα μυθιστορήματα και το καλό σούσι. Καυστικός και ενίοτε προβοκάτορας, διαβάζετε με δικιά σας ευθύνη.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *